Ze względów technicznych - przygotowanie, obróbka , spożycie i sprzątanie kuchni - zajęcia jednorazowo obejmują trzy godziny lekcyjne.

Ze względów bezpieczeństwa grupy mają maksymalnie 15 uczestników. Liczy się kolejność zgłoszeń.

Rodzice, którzy zgłoszą swoje dziecko na zajęcia kulinarne, zgadzają się z regulaminem i zasadami BHP złączonymi w wiadomości wysyłanej drogą mailową przez dziennik elektroniczny.

Koszt przygotowanych potraw (produktów) leży po stronie uczestników.

Zajęcia odbywają się w sali 116a, w piątki 13.45-16.00.

W listopadzie odbyły się zajęcia dla dwóch grup wiekowych: uczniów z klas 2-3, którzy przygotowali „Seledynową sałatkę” i uczniów klas 4-6, którzy zrobili puszyste naleśniki z różnymi nadzieniami.
Wszystko zniknęło natychmiast, więc myślę, że było przepyszne. Dzieci pracują fantastycznie, są skupione
na powierzonych zadaniach, przyjmują wskazówki, zaskakują swoimi umiejętnościami kulinarnymi.
To prawdziwa przyjemność pracować z tak uzdolnioną młodzieżą.

Kolejne zajęcia przed nami. Zapraszamy.